Heftruckcursus

Heftruckcursus

Heftruckcursus

Basiscursus Heftruck

Het is voor iedereen die werkt met de heftruck, reachtruck of elektrische pallettruck wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De wet meldt echter niet precies hoe deze instructie eruit moet zien. Als er een ongeluk gebeurt, moet het bedrijf de Arbeidsinspectie kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs. Een certificaat van Mulder Training toont heel duidelijk dat er een opleiding is geweest.

Wanneer er nog niet eerder een cursus is gevolgd, of een certificaat is langer dan vijf jaar geleden behaald, dan volg je de basiscursus. Deze cursus duurt één dag (8 uur incl. pauze). Het eerste deel van de cursus bestaat uit een theoriedeel. Na de theoriemodule te hebben doorgenomen, wordt deze afgesloten met het theorie examen. In het tweede deel gaan de deelnemers aan de slag met praktijkopdrachten. Daarna volgt het praktijk examen. Bij succesvolle afronding van beide onderdelen, ontvangen de deelnemers het certificaat.

Herhalingscursus Heftruck

Indien je certificaat (bijna) verloopt, bieden we een herhalingscursus aan. De belangrijkste onderwerpen uit de theorie- en praktijkmodule komen in het kort aan bod en je legt voor beide onderdelen een examen af. Bij succesvolle afronding van beide onderdelen, ontvang je een certificaat. Deze cursus duurt één dagdeel (4,5 uur incl. pauze).