Het Nieuwe Rijden

Door toepassing van verbeterde en moderne materialen kan het brandstofverbruik worden verminderd. Daarnaast heeft vooral de chauffeur invloed op het brandstofverbruik, aangezien een juiste rijstijl kan leiden tot een aanzienlijke brandstofbesparing. Door HNR wordt de kilometerkostprijs gunstig beïnvloed. In deze cursus wordt de cursist getraind in alle technieken van “Het Nieuwe Rijden”. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden maakt optimaal gebruik van de meest recente veranderingen onder de motorkap. Als gevolg hiervan combineert deze rijstijl brandstofbesparing en veiligheid op een plezierige en comfortabele wijze.

Programma
De instructeur gaat met twee cursisten aan de slag, waarbij hij gedurende de dag theorie en praktijk afwisselt. De ‘normaal’ gereden rit wordt vergeleken met de rit die gereden is aan de hand van tips van de instructeur. Na afloop worden de resultaten besproken en vastgelegd in een beoordelingsformulier.

Resultaat
De cursus Het Nieuwe Rijden leert de cursist zowel rijtechnieken aan waarmee energiezuiniger en minder milieubelastend kan worden gereden als anticiperend rijgedrag. Het uiteindelijke doel is de kostprijs per kilometer te verlagen.

Duur
– Regulier: dagcursus 08:00 – 16:00 uur
of:
– E-learning: 4 uren e-learning + 3 uren klassikaal les

CODE95
Deze cursus telt voor 7 uren mee voor Code95.

Let op: voor deze opleiding kan SOOB subsidie aangevraagd worden.
Voor meer info zie onze pagina over de SOOB certificering.