VCA Cursus

Of je nu werkt als installateur, timmerman, of als chauffeur op bouwterreinen komt; steeds vaker heb je een VCA certificaat nodig. VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Zoals de benaming het eigenlijk al aangeeft, toont het aan dat de bezitter een VCA cursus doorlopen heeft en op de hoogte is van een grondige basiskennis. Beroepschauffeurs kunnen een cursus VCA voor Code95 laten meetellen (7 uur).

VCA Basis of VCA VOL:
Met VCA Basis toon je aan dat je beschikt over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu. VCA VOL is bedoeld voor operationeel leidinggevenden, en gaat een stapje verder. Naast de basiskennis, komen er ook organisatorische aspecten aan de orde.

Duur:
1 dag

Programma:
– Arbeidsomstandighedenwetgeving
– Risico’s en preventie
– Gevaarlijke stoffen
– Brand- en explosiegevaar
– Elektriciteit
– Machines en gereedschappen
– Hijsen en tillen
– Werken op hoogte
– Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Examen:
Na afloop van de cursus, leg je het VCA (Basis of VOL) examen af. Je ontvangt direct de uitslag.

E-learning
Deze cursus kan ook gevolgd worden met e-learning. Thuis of op het werk volg je de online theoriemodule. Bij ons volg je nog drie uur praktijkles + aansluitend het examen.

Spoed:
Mocht je het certificaat met spoed nodig hebben, neem dan contact met ons op. Een mogelijkheid is om dan deel te nemen aan een inloopexamen, en je voor te bereiden door middel van een online module of studieboek.