Rijopleidingen

Theorie
Het traject van rijopleiding C begint met twee theorie-examens bij het CBR:

– RV1 examen (Verkeer en Techniek). 
Dit examen is toegespitst op de verkeersregels en de techniek van de vrachtauto.
– V2C examen (Goederenvervoer).
In dit examen worden onderwerpen zoals wetgevingen, rij- en rusttijden, documentatie etc. behandeld.

Voor beide theorie-examens bieden wij theoriecursussen aan waarin de stof wordt verduidelijkt en handvaten worden toegereikt hoe de stof het beste geleerd kan worden. De theoriecursus voor het examen RV1 bestaat uit zes lesavonden, de cursus voor het examen V2C uit vijf lesavonden.


Praktijkopleiding C

Na het behalen van beide theorie-examens gaan we door met de rijlessen. Deze rijlessen worden gevolgd in blokken van twee uur en een kwartier. Aan het begin van de rijopleiding stemmen we een planning af, met uitzicht op een examendatum. De lessen en het rijexamen vinden plaats in Emmeloord en omstreken. Tijdens de praktijklessen bereidt onze vakbekwame docent u voor op het praktijkexamen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. U leert bijzondere verrichtingen uit te voeren, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. U leert het voertuig te beheersen op verschillende onderdelen en u wordt zo klaargestoomd tot een veilige weggebruiker.


Code 95

Wanneer je het rijbewijs gaat gebruiken om o.a. goederen te vervoeren voor derden is het verplicht om je code 95 vakbekwaamheid te behalen. Dit bestaat uit drie onderdelen:
– Theorie-examen V3C (Goederenvervoer). 
– Praktische Toets
– Toets Besloten Terrein

Het theorie-examen V3C is vergelijkbaar met het eerder afgelegde V2C examen, maar behandelt de vragen aan de hand van een Casus. De twee praktijktoetsen vinden plaats op onze locatie. Bij de praktische toets wordt het laad- en losproces doorgenomen en uitgevoerd. Bij de Toets Besloten Terrein verricht je met de vrachtwagen bepaalde manoeuvres op een parcours. Na het behalen van het theorie-examen en deze twee toetsen kan de code 95 vakbekwaamheid op het rijbewijs bijgeschreven worden.


Rijopleiding CE

Wanneer je in het bezit bent van categorie C is het mogelijk om de rijopleiding CE te volgen. Je mag na het behalen van deze rijopleiding  met trekker-oplegger of bakwagen-aanhanwagen rijden. Theorie-examens zijn hiervoor niet meer nodig. Je volgt rijlessen, welke in blokken van twee uur en een kwartier plaats vinden. Je sluit het traject af met een praktijkexamen. De lessen en het rijexamen vinden plaats in Emmeloord en omstreken.

Interesse? Vraag een offerte bij ons op!

 

Let op: voor deze opleiding kan SOOB subsidie aangevraagd worden.
Voor meer info zie onze pagina over de SOOB certificering.