Koelvervoer

Chauffeurs die bederfelijke goederen vervoeren moeten voldoen aan steeds strengere eisen. Zowel wat zijn rijvaardigheid betreft en zijn handelen tijdens het laden en lossen. Dit is logisch, want levensmiddelen kunnen bij bederf een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Ook de consument stelt steeds hogere eisen aan de kwaliteit van levensmiddelen. De overheid vaardigt regelmatig nieuwe wetgeving uit ter bescherming van de voedselveiligheid, zoals de HACCP-regeling. Transport is een gevoelige schakel in de koelketen en binnen die keten kunnen diverse situaties ontstaan waar voedselverontreiniging mogelijk is. De rol van chauffeurs is belangrijk bij het bewaken van de kwaliteit tijdens het geconditioneerd vervoer.

Met deze opleiding en het te behalen diploma kan de chauffeur zijn vakbekwaamheid aantoonbaar maken.

  • Hygiëne en productkennis
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Reinigen en desinfecteren
  • Productgroepen
  • Temperatuur en metingen
  • Laad en losprocedures
  • Koel- en verwarminginstallaties
  • Basiskennis techniek
  • Handelen bij storingen