Praktijkcursussen

Van de vijf cursussen per Code95 cyclus, moet er één praktijkcursus (rijtraining) gevolgd worden. Wij bieden drie verschillende praktijkcursussen aan:

– Het Nieuwe Rijden

– Schadepreventie

– Manoeuveren


Programma per cursus:

– Het Nieuwe Rijden
Door toepassing van verbeterde en moderne materialen, en een juiste rijstijl van de chauffeur, kan het brandstofverbruik worden verminderd. Door HNR wordt de kilometerkostprijs gunstig beïnvloed. In deze cursus wordt de cursist getraind in alle technieken van “Het Nieuwe Rijden”.

– Schadepreventie
Onderwerpen als het schadeformulier, het vastzetten van lading, veilig laden en lossen, bijzondere verkeersregels, veilig in- en uistappen, spiegelgebruik, rijgedrag en rijtechnieken staat centraal tijdens deze training.

– Manoeuvreren
Veel schades ontstaan bij het manoeuvreren. Dit zorgt voor een grote kostenpost, maar ook de veiligheid van personeel en medeweggebruikers kan hierdoor in het geding komen. Het doel van deze training is door het gebruik van de juiste kijk- en stuurtechniek schades tijdens het manoeuvreren te voorkomen.

Resultaat
De cursus Het Nieuwe Rijden leert de cursist zowel rijtechnieken aan waarmee energiezuiniger en minder milieubelastend kan worden gereden als anticiperend rijgedrag. Het uiteindelijke doel is de kostprijs per kilometer te verlagen. Bij de cursus Schadepreventie leert de chauffeur hoe hij veilig en schadepreventief te werk gaat. Na het volgen van de cursus Manouevreren weet de cursist hoe schades door manoeuvreren voorkomen kunnen worden.

Duur
– Regulier: dagcursus 08:00 – 16:00 uur
of:
– E-learning: 4 uren e-learning + 3 uren klassikaal les

CODE95
Deze cursus telt voor 7 (praktijk) uren mee voor Code95.

Let op: voor deze opleiding kan SOOB subsidie aangevraagd worden.
Voor meer info zie onze pagina over de SOOB certificering.