Rijopleiding C

Om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden heeft u een groot rijbewijs C nodig. Om in aanmerking te komen voor de opleiding moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B.

Tijdens de praktijklessen bereidt onze vakbekwame docent u voor op het praktijkexamen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. U leert bijzondere verrichtingen uit te voeren, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. U leert het voertuig te beheersen op verschillende onderdelen en u wordt zo klaargestoomd tot een veilige weggebruiker.

Onze rijlessen vinden veelal plaats op maandag of dinsdag. Examens kunnen ook op andere dagen plaatsvinden. De op- en afstapplaats is Urk. De lessen en examens vinden plaats in Emmeloord (en omstreken). De praktijklessen worden gegeven met een Scania G440. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen de grootte van uw lespakket en maken we afspraken over de lestijden en examenmomenten. U kunt deze via onze handige rijlesapp altijd terugvinden, samen met info over uw voortgang en examendata. Wilt u meer informatie? Neem gerust telefonisch contact op of stuur een e-mail. We zijn u graag van dienst!

Let op: voor deze opleiding kan SOOB subsidie aangevraagd worden.
Voor meer info zie onze pagina over de SOOB certificering.